Andreea Esca, Inna, Alexandra Dinu și alte celebrități din România dau startul competiției digitale Race for the Cure România/ Alte 31 de state partenere, implicate în evenimentul de strângere de fonduri pentru prevenția și tratatea cancerului

Andreea Esca, Inna, Alexandra Dinu și alte celebrități din România dau startul competiției digitale Race for the Cure România/ Alte 31 de state partenere, implicate în evenimentul de strângere de fonduri pentru prevenția și tratatea cancerului
40 de echipe de celebrități din România printre care Andreea Esca, Inna, Alexandra Dinu, Iuliana Tudor, Laura Cosoi, Atena Boca sau Ada Condeescu și-au creat echipele de start în competiția digitală Race for the Cure România 2020.
Publicat: 10/09/2020, 18:09

Fundația Renașterea anunță, într-un comunicat, că organizează pe 25, 26 și 27 septembrie tradițională cursa Race for the Cure România, într-o ediție online, pentru strângere de fonduri dedicate prevenției și tratării formelor de cancer specifice femeilor. Astfel, 40 de echipe de celebrități din România, printre care Andreea Esca, Inna, Alexandra Dinu, Iuliana Tudor, Laura Cosoi, Atena Boca sau Ada Condeescu  și-au anunțat participarea la competiția digitală. Competiția se derulează, pentru prima oară, online, în același timp cu evenimentele similare anunțate de 31 de state europene partenere.

Race for the Cure este cel mai mare și de succes eveniment de informare și de strângere de fonduri pentru sănătatea femeii, aflat, în 2020, la cea de-a șasea ediție.

Competiția aliniază România la linia de start a Europei în cursa pentru prevenirea și combaterea cancerului la femei

Competiția aliniază România la linia de start a Europei în cursa pentru prevenirea și combaterea cancerului la femei unde anual, conform estimărilor, sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel național, iar numărul deceselor se ridică la 3.209, se arată în comunicatul Fundației Renașterea.

Premiera pe care o aduce ediția din 2020 este participarea diasporei la Race for the Cure, de oriunde din Europa

Premieră pe care o aduce ediția din 2020 este că participarea diasporei la Race for the Cure, de oriunde din Europa, va putea aduce susținere și donații femeilor din România pentru prevenția și combaterea cancerului de san, de col uterin sau ovarian fiind o cursa digitală, fără un traseu fix, prestabilit.

„Anul acesta, locul de alergare poate fi oriunde: pe bandă de alergat de acasă, pe aleile din jurul blocului, într-un colț din România sau oriunde în lume”

“Anul acesta, linia de start a evenimentului Race for the Cure nu va fi una fizică, iar locul de alergare poate fi oriunde: pe bandă de alergat de acasă, pe aleile din jurul blocului, într-un colț din România sau oriunde în lume. Important este să ne înscriem pe platforma raceforthecure.eu, și apoi să arătăm în online, folosind #RFTC2020 și #Renasterea2020, că suntem alături de femeile din România, în drumul către combaterea cancerului, prin prevenție, stil de viață sănătos și investigații medicale periodice. Statisticile sunt alarmante, plasând România pe un nemeritat loc fruntaș în ceea ce privește rată mortalității în Europa, deoarece prevenția și diagnosticarea precoce încă nu sunt prioritare, iar dramele femeilor diagnosticate cu cancer sunt copleșitoare. Haideți să colorăm Facebook-ul, Instagram-ul, Tik-Tok-ul în roz în zilele Digital Race for the Cure, să donăm și să ii îndemnăm pe toți să o facă. Fiecare înscriere e trasformata de Fundația Renașterea în analize medicale pentru femeile defavorizate, ce le pot salva viață!”, subliniază Mihaela Geoană, Președinte și co-fondator al Fundației Renașterea.

Procedura de înscriere și participare, împreună cu toate detaliile și informațiile legate de Race for the Cure 2020 și de acțiunile Fundației Renașterea se pot găși pe site-ul oficial al evenimentului internațional: https://www.raceforthecure.eu/ro/ și pe https://fundatiarenasterea.ro/

Peste jumătate din pacientele cu cancer din România  sunt diagnosticate abia în stadiile III și IV, comparativ cu statele europene, unde 70-80% din cazurile noi de cancer sunt depistate în stadiile incipiente ale bolii

Cancerul de sân este unul dintre principalele cauze de mortalitate pentru femeile din România: prima cauză pentru categoria de vârstă 15 – 49 de ani, a treia cauză pentru categoria 50 și 69 de ani și a patra că dizabilitate (Globocan, 2018).

Anual, conform estimărilor, sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel național, iar numărul deceselor se ridică la 3.209. Printr-un calcul simplu, corelând statistici locale cu cele europene, poate fi estimat că, în condițiile în care rată mortalității în România ar fi similară cu cea europeană, numărul de decese ar fi 2.406, ceea ce înseamnă că înregistrăm un număr suplimentar de 800 de decese anual, comparativ cu statele europene. Mai mult, conform datelor analizate în cadrul studiului, fiecare persoană decedată din cauza cancerului de sân a pierdut prematur aproximativ 13 ani de viață.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Rezultate parțiale alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Marcel Ciolacu, pe primul loc. Surpriza de pe...
Gigi Becali, DERAPAJ rușinos la adresa Elenei Lasconi! A spus-o public, ca toată România să...
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
Secretul succesului suveranistului Călin Georgescu la alegerile prezidențiale. Este la un pas de turul 2|ANALIZǍ
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile...
George Simion susține că a intrat în turul 2 și acuză „manipularea prin sondaje toxice”....
Au fost publicate REZULTATELE de la ora 22:44. Răsturnare de situație a voturilor! Cine e...
Care este cea mai sănătoasă salată de vinete din România, potrivit lui Dragoș Pătraru
Mircea Geoană, după exit-poll: "Surprinzător și dezamăgitor. Celor mai tineri vreau să le dau ștafeta"
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Referendum local în Capitală. Rezultat: Referedumul a trecut pragul şi varinta DA are peste 50%....
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Anunț șocant despre Ion Iliescu. Ce s-a întâmplat cu fostul președinte al României
Rezultate BEC, se numără voturile. Răsturnare de situație
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a ales...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Românii au taxe mai mici pe muncă decât vecinii lor, dar rămân cu mai puţini...